OUR BLOG

18 Nov 2017

Pring, comunicator oficial pentru Noaptea Albă a Galeriilor

Pentru al doilea an consecutiv, Iașul a găzduit o nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor – NAG. Evenimentul a avut loc pe data de 6 octombrie, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist. Anul acest, agenția Pring a fost partener al evenimentului în calitate de comunicator oficial pentru ceea ce se conturează ca fiind unul dintre cele mai importante evenimente culturale nocturne ale orașului.

Ca și ediția anterioară, NAG s-a desfășurat mai multe orașe din România, printre care București, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Sibiu și Timișoara.
Evenimentul, organizat local de Asociația Culturală AltIași, a propus publicului larg accesul la nu mai puțin de 40 de galerii, expoziții speciale și ateliere de artist (lista și localizarea acestora fiind disponibile cu ajutorul unei hărți distribuită gratuit în peste 10.000 de exemplare). Printre evenimentele speciale s-a numărat: o expoziție curatorită de americanca Jamie Marie Davis a unui artist care a reprezentat România la Bienala de la Veneția, Ștefan Constantinescu (la Borderline Art Space); expoziția lucrărilor celor mai buni absolvenți ai universităților de artă din București, Chișinău și Iași (Galeria apARTe), lansarea Galeriei Genesis (o inițiativă Hubrica), dar și Filit 2013-2016, o expoziție colectivă de fotografie (Casa Filit).
Tot la Borderline Art Space a avut loc un concert live susținut vizual de video mapping, care i-a avut ca protagoniști pe George D. Stănciulescu, prin proiectul său de muzică experimentală LeVant, și pe artistul Andrei Cozlac (CZC).
Informații complete despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro si pe aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS).

admin

Write a Reply or Comment